Menü

Müzik Çalar

Anket

Sitemizden Memnun musunuz?
Evet (%75)
Hayır (%12,5)
Yorumsuz (%12,5)

Toplam Oy: 16

Tüm Anketler

Takvim

« Mart - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 776235
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 3.235.199.19
 Toplam Kategori: 4
 Toplam Blog: 385
 Toplam Yorum: 316
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 1

Etiket Bulutu

African Mango Ahiret Akıl Altın Çörek Altın Ekmek ana Anne Arıza Aşk Baba Banka Bayan Bebek Bilgi Bilgisayar Bip Bisiklet Borç Boşanma Burs Cehennem Cennet Clavis Clavis Panax Cömertlik Çocuk Damat Dedi Dedikodu Deneyim Depresyon Derviş Devlet Din Diploma Doktor Dua Dünya eğitim Ekmek Empati Endişe Erkek Evlilik Excel Ezan Facebook Fakir Gece Geçim Gelin Geri Dönüşüm Kutusu Google Güç Saygı Güzel Hakaret Hasta Hayat Hayırsız Evlat Hediye Helal Horoz Huzur İhtiyar Adam İletişim İman imitasyon İnsanlık İş Yaşamı İyilik Jiroskop Kadın Kanser Kavga Kaynana Kaza Kazanç KB5000802 KB5001567 Kıskançlık kız Kilo Klavis Panax Komşu Korku Kömür köy Küsmek Lisans Makarna Melek Mobile Motivasyon Mutluluk Okul Oy Ödev Öfke Öğretmek Öğretmen Öğüt Ön Yargı Para Pişmanlık Power Editör Powerball Profesyonellik Reklam Replika Reset Ressam Rızk Sabır Sadaka Sandık Sarhoş Seçim Sevgi Sevmek Sıkıntı Signal Simit Soygun Stres Şişmanlık Telefon Telegram TimeLine UAC Uyku Uyumak Üzüntü Whatsapp Windows Windows 10 Yalan Yaratıcılık Yaratmak Yardım Yardımlaşma Zaman Tüneli Zengin Zihin Zindan

Blog

RSS Takip Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 63919
Facebook Reklam Sorunu ve Reklam Engelleme

Kadını sokağa çekmek kolay olmadı... Her Şeyin Hayırlısı...

Not: Burada anlatılanlar alıntı olmayıp, tamamen kendi düşünce ve tecrübelerimdir. Fırsat buldukça güncelleyeceğim. Son Güncelleme: 28.05.2012

 

Not1: Burada anlatılan bilgilerin yeterli olup olmadığını, takıldığınız durumları yorum olarak bildirebilirsiniz. Yorumlarınıza bağlı olarak güncellemeler devam edecektir. Bu sayfaya gelipte aradığınızı bulamadıysanız lütfen ne aradığınızı yorum olarak bildiriniz...

 

Not2: Facebook; Özellik ve Güvenlik nedenleriyle sürekli geliştirilmektedir. Bu nedenle resimler ve öğelerin yerleri anlattıklarımdan farklılıklar gösterebilir.  

----------------------------------------

 

Facebook profilinizde siz göndermediğiniz halde sizin adınıza paylaşımda mı bulunulmuş?
 

Özellikle reklam içerikli olan bu paylaşımları (sözde)siz göndermiş olduğunuzdan dolayı bir arkadaşınız sizi uyarmadığı sürece kolay kolay farkına varmazsınız. Bu konuda İnternette yalan yanlış bilgiler gezindiğini gördüğümden elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağım.

 

Sizden habersiz yapılan bu paylaşım için kesinlikle Facebook'a kızmayınız. Çünkü suçlu olan Facebook değil, her önünüze çıkan anlaşmayı (Bkz. Resim 1) okumadan onaylayan Sizsiniz! Evet, evet suçlu olan sizsiniz... Facebook'ta birçok oyun ve uygulama mevcut ve bu oyun ve uygulamalardan ne yazık ki bazıları iyi niyetli değil.

 

Peki bu iyi niyetli olmayan uygulamaları nasıl anlayabiliriz?

 

Aslında tam olarak anlayamasak ta, izin verdiğimiz oyun ve uygulamaların duvarımızda bizden habersiz paylaşım yapmalarının önüne geçebiliriz.

 

Aşağıda maddeler halinde anlatacağım önerilerimi uygulayarak kontrolü ele alabilirsiniz:

 

1-   Herhangi bir oyunu ya da uygulamayı kabul ettiğinizde, facebook bu uygulamanın/oyunun sizin hakkınızda neler yapmak istediğine dair bir uyarı yani “izin isteği” görüntüler. (Bkz. Resim 1)

Resim 1

Resim 1

(Not: CityVille konunun anlaşılabilmesi için sadece görsel amaçlıdır.)

 

Görüldüğü üzere bu uygulamayı kullanabilmemiz için bazı temel erişim bilgilerimizin dışında ayrıca “Facebook’ta benim adıma paylaşımda bulunma” yani bizim adımıza, bizden habersiz paylaşımlarda bulunmak istediğini belirtmiştir. Eğer izin verirsek bu istemiş olduğu hakları uygulamaya vermiş oluruz. (Bu ayarları 2. Maddedeki adımları uygulayarak değiştirebiliriz)

 

2-   Biz bu uygulamayı kullanmak istiyor ama bizim adımıza paylaşımda bulunmasını istemiyorsak ya da mevcut olan uygulamaların bizim adımıza paylaşımda bulunma izinleri olup olmadığını kontrol etmek istiyorsak “Gizlilik Ayarları > Reklamlar, Uygulamalar ve İnternet Siteleri (Ayarları Düzenle) > Kullandığın Uygulamalar (Ayarları Düzenle) seçeneğini seçip, bizim bilgilerimiz ile etkileşim içinde olan yani daha önce izin verdiğimiz uygulamaları buradan görebiliyoruz (Bkz. Resim 2)

 

 Resim 2

 

Resim 2

 

Bu ekranda ayarlarını değiştirmek ve kontrol etmek istediğimiz uygulamanın sağındaki “Düzenle” ye basarak seçtiğimiz uygulamanın izinlerini düzenleyebiliriz. Yine örneğimizdeki “CityVille” uygulamasına “Düzenle” dediğimizde bize daha fazla ayrıntı gösterecek ve mevcut izinlerini görebileceğiz ve değiştirebileceğiz. (Bkz. Resim 3)

 

 Resim 3

  

Resim 3

 

Resimde görüldüğü üzere (Bkz. Resim 3)  Facebook’ ta benim adıma paylaşımda bulunma” izninin sağında bulunan “Kaldır” seçeneğini seçerek, bizim duvarımızda bizden habersiz paylaşım yapmasını engelleyebiliyoruz.

 

Zorunlu” olanları kaldırmaya izin vermemektedir. Bu durumda ancak Uygulamayı Kaldırarak programın bizimle etkileşime geçmesini engelleyebiliriz.

 

Kullanmadığınız oyun ve uygulamaları kaldırınız, kullanmıyorsanız ne diye sizin bilgilerinize erişebilsinler ki…

 

3-   Ara da bir Zaman Tünelinizi gözden geçiriniz. Böylelikle haberiniz olmadan yapılan paylaşımlarınızı arkadaşlarınızın uyarmasına gerek kalmadan daha erken teşhis edebilirsiniz.
 
4-   Zaman Tüneli (TimeLine) bundan sonra zorunludur ve kaldırılması mümkün değildir. Sadece bazı eklentiler sayesinde bu özellik size kalkmış gibi gösterilebilir. Bu uygulama ve eklentileri güvenli olsalar bile bilgisayarınıza yüklemeyiniz. Zaten Zaman Tüneline alıştığınızda, zaman tüneline geçmemiş arkadaşlarınızın profillerine bakmak bile istemeyeceksiniz ;)
 
 Zaman Tünelinden çıkmak için bu siteye (www.timelineson.com) girmeyin ve uygulamayı bilgisayarınıza yüklemeyin! Bu site/uygulama sizin facebook bilgilerinizi alarak hesabınızı spam ağına dahil etmektedir. Ve sizin adınızla, sizden habersiz kendini yorumlara ekleyerek yaymaktadır. Ve de ne yazık ki hızla yayılmaktadır...

 

 -----------------------------------------------------------------

 

Ayrıca Facebook bizim sırtımızdan para kazanıyor diyenler için Facebook Açıklamaları:

 

Facebook Reklamları

Üçüncü şahıslar tarafından gösterilen reklamlar
Facebook üçüncü şahıs uygulamalara veya reklam ağlarına adını veya resmini reklamlarında kullanma hakkı vermez. Buna ileride izin verirsek, bilgilerinin nasıl kullanılacağını senin seçtiğin ayar belirleyecektir.
Üçüncü şahıs sitelerinde, Facebook sosyal eklentileri üzerinden, reklamlardakiler dahil, sosyal bağlam görebilirsin. Sosyal eklentiler üçüncü şahıs sitesinde sosyal bir deneyim yaşamanı sağlasa da, Facebook bilgilerini sosyal eklentileri barındıran üçüncü şahıs sitelerle paylaşmaz. Sosyal eklentiler hakkında daha fazla bilgi al.
Üçüncü şahıs reklamları ayarını düzenle
Reklamlar ve arkadaşlar
Herkes arkadaşlarının neleri sevdiğini bilmek ister. Bundan dolayı reklamları arkadaşlarınla eşleştirerek arkadaşlarının paylaştığı ve beğendiği şeylere göre ilgini çekebilecek ürün ve hizmetleri kolayca bulmanı sağlıyoruz. Sosyal reklamlar hakkında daha fazla bilgi al.
Sosyal reklamlarla ilgili bazı bilgiler:
  • Sosyal reklamlar, reklam verenin mesajını senin yapmış olduğun eylemlerle (bir Sayfa'yı beğenmek gibi) birlikte gösterir
  • Sosyal reklamlar senin gizlilik ayarlarına tabidir
  • Bilgilerini reklam verenlere satmayız
  • Bir reklamla birlikte gösterilen eylemlerini sadece onayladığın arkadaşların görebilir
  • Bir fotoğraf kullanılırsa, bu senin profil fotoğrafındır; fotoğraf albümlerinden alınmış herhangi bir fotoğraf değildir
Sosyal reklamlar ayarını düzenle

 -----------------------------------------------------------------

 

Önerilmeyen Uygulamalar:

Aşağıdaki örnekteki gibi (Bkz. Resim 4), bu siteler üzerinde izlemiş olduğunuz videoları size sormadan duvarınıza gönderen uygulamalar.

Resim 4

Resim 4

Görünüşte masumlar, lakin video siteleri üzerinde o kadar çok ilginizi çekebilecek videolar var ki tıklamamak elde değil. Sadece o videoya siz baktığınızı sanıyorsunuz değil mi? O arka planda duvarınıza da gönderdi bile, artık arkadaşlarınızda ne izlediğinizi biliyor. Umarım anormal bir şey izlememişsinizdir :)

Konuya örnek 2 uygulama (Bkz. Resim 5, Resim 6):

Resim 5

Resim 5

Resim 6

Resim 6 

Bazı video izleme uygulamaları İptal ya da Kapat dediğinizde video yu izlemenize izin vermektedir.

 

-----------------------------------------------------------------

 

Peki sizin onayınız olmadığı halde hesabınız üzerinden reklam yapılıyorsa neler yapabilirsiniz?

 

     Öncelikle reklamın hangi şekilde yapıldığını bulmamız gerekiyor yani facebook üzerinden yüklediğimiz bir uygulama ya da eklentiden mi veya Telefonumuz üzerinden mi yoksa Bilgisayarımız üzerinden mi yapılıyor?

 

Bu reklamlar çoğunlukla hesabımızda yüklü uygulamalar üzerinden gönderildiğinden öncelikle örnekteki gibi Tüm Platform Uygulamalarını kapatacağız.

 

Not: Uygulamalar kapandıktan sonra tekrar açıldığında geri gelmezler. Tek tek yüklemeniz gerekiyor. Çoğunlukla tekrar yüklenen uygulamalar en son bıraktığınız/kaldığınız yerden devam ederler.

  

Resim 7

 

Resim 7

 

Gizlilik Ayarları > Reklamlar, Uygulamalar ve İnternet Siteleri (Ayarları Düzenle) > Kullandığın Uygulamalar" ın altında bulunan Tüm uygulamaları kapat seçeneğini seçelim. (Bkz. Resim 7)

  

Resim 8

 

Resim 8

 

Karşımıza gelen pencerenin sol altında bulunan Tümünü Seç i işaretledikten sonra Uygulamaları Kapat butonuna basalım. (Bkz. Resim 8)

  

Resim 9

 

Resim 9

 

 

Onay verdikten sonra Tüm Uygulamalar resimdeki gibi kapanmış olacaktır. (Bkz. Resim 9)

 

Bir süre (ort. 2-3 hafta) Uygulamaları açmadan hesabınızı gözlemleyiniz. Eğer sizden habersiz reklam paylaşımı durdu ise Uygulamaları açabilirsiniz. Sadece güvendiğiniz uygulamalara izin verdiğiniz sürece sıkıntı çıkmayacaktır. (Bkz. Resim 1)

 

     Lakin reklam paylaşımı tüm platform uygulamalarını kapattığımız halde devam ediyorsa...

 

Bu durumda ilk yapmamız gereken şey Facebook şifremizi değiştirmek olmalıdır.

 

Facebook şifrenizi değiştirdikten sonra kesinlike Telefonunuz üzerinden Facebook a girmeyiniz. 

 

    Şifreyi de değiştirdiğimiz halde habersiz paylaşımlar devam ediyorsa sorun bilgisayarımızdan kaynaklanıyor olabilir.

 

Bu durumda bir süre arkadaşımızın bilgisayarından Facebook'a girerek öncelikle şifremizi değiştimeliyiz ve 1-2 hafta kadar kendi bilgisayarımızdan kesinlikle Facebook'a girmemeliyiz.

 

Eğer reklam paylaşımı durdu ise bu durumda reklam paylaşımı ya Telefonunuz üzerinden ya da Bilgisayarınız üzerinden yapılıyor demektir.

 

Neden bilgisayardan kaynaklanıyor olabilir?

 

- Bilgisayarınıza yüklü olan bir programdan,

- Tarayıcınıza eklediğiniz eklentiden,

- Tarayıcınıza yüklediğiniz araç çubuğundan,

- Virüs ya da Trojan bulaşmış olabilir.

 

Neden telefonunuzdan kaynaklanıyor olabilir?

 

- Facebook onaylı olmayan 3.parti facebook yazılımı,

- Facebook verilerinize ulaşmasına izin verdiğiniz uygulamalar/eklentiler

 

Sorunun kaynağını Telefon ise Fabrika Ayarlarına dönünüz.

Sorunun kaynağı Bilgisayar ise Format attırınız.

 

Ufak bir ipucu; African Mango reklamları genelde telefonunuz üzerinden yapılmaktadır.

 

-----------------------------------------------------------------

 

Facebook Power Editör Reklamları

 

Bu konu ile karşılaşmadığım için bilgi sahibi değilim. Facebook ile bağlantılı gözükmekte olmasına rağmen "Power Editör" adını kullanarak spam gönderenlerde olabilir.

 

Power Editor uygulaması, reklam verenlerin çok sayıda kampanyayı ve reklamı oluşturma, düzenleme ve yönetme konusundaki verimliliğini artırmasını sağlar. Reklam verenler için Power Editör hakkında geniş bilgi için buraya tıklayınız...

 

Reklam verenler için bu uygulama Chrome eklentisi olarak çalıştığından sizde işe yarar mı bilemem ama aşağıdaki adımları uygulamayı deneyebilirsiniz. Konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğumda ayrıntılarını buraya aktaracağım.

 

Chrome tarayıcısı açıkken mevcut sekmeye sağ tıklayarak yeni sekme oluşturalım. (Bkz. Resim 10)

 

Resim 10

 

Resim 10

 

Tarayacımızın altında bulunan bölmeden Uygulamarı seçelim. (Bkz. Resim 11)

 

Resim 11

 

Resim 11

 

Karşımıza gelen uygulamalardan Facebook Power Editör e sağ tıklayarak Chrome dan kaldıralım. (Bkz. Resim 12)

Not: Siz reklam alan olduğunuz için muhtemelen bu uygulama sizde yüklü olmayabilir.

 

Resim 12

 

 Resim 12

 

 [Devam Edecek] 

 

----------------------------------------------------------------- 

Detaylı Etiketler: Facebook, Facebook Reklamları, Facebook Reklamları Engelleme, Facebook Reklam Sorunu, Facebook izinsiz paylaşım, Facebook mesajı, Facebook mesaj göndermiş, Facebook duvarımda reklam, Facebook reklam yapmış, face de benim adıma paylaşımı engelleme, facebook reklam engelleme, facebookta benim adıma paylaşımda bulunma, face reklam engelleme, facebook uygulamaların senin adına paylaşımda bulunmasını engelleme, facebook senin adına paylasımda bulunan reklam, facebookta benim adıma paylaşım yapan, facebookta adıma paylaşımda bulunuyorlar, facebookta benim adıma paylaşımda bulunma, facebook reklam paylaşma sorunu, Facebook Mobile, African Mango, African mango reklamı, facebook african mango, power editör


  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 
» Benzer 5 Konu
 Konu Başlığı Tarih Okunma
 Merhaba, adım Begüm ben bir Facebookzedeyim 6/3/2011 4601

En Çok Okunanlar Son Yorumlananlar Hakkımda
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (69277)
Facebook Reklam Sorunu ve Reklam Engelleme (63919)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (29408)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (29049)
Lara Fabian-JE T’AIME – Türkan Kürşat (JÖTEM) [Türkçe Çeviri] (25810)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (23745)
Sabır, insana üstün bir ahlak kazandıran... (12795)
Klasik Müzik Dinle (300 tane kadar) (12026)
Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir? (10932)
Küskün Gelin... (10886)
Kaç Saatte Gidebilirim... (2)
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (27)
Google Translate ile Beatbox Yapma (2)
Şeytanın Hilesi... (7)
Neden Lisanslı Yazılım Kullanmalıyız? (1)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (4)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (31)
Ensesi Kalın Kurt... (1)
Bilinçaltı Dünyası (Okunması Gereken Bir Yazı) (6)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (5)
  İçimdeki çocuk bir ergen. Bağımsızlıkla güvenlik duygusu arasında sıkışıp kalmış sanki biraz. Bir yanı eğleniyor, bir yanı isyankar. Bir yanı güvenmek istiyor, bir yanı çekip gitmek. Bir yanı sorumluluk alıyor, diğer yanı serserilik etmeye devam etmek istiyor. Arada kalan ise ben, yani o çocuğun büyümüş hali oluyor. Kolay değil içimdeki çocukla baş etmek. Hele o benim tam anlamıyla b