Menü

Müzik Çalar

Anket

Sitemizden Memnun musunuz?
Evet (%76,4)
Hayır (%11,7)
Yorumsuz (%11,7)

Toplam Oy: 17

Tüm Anketler

Takvim

« Mayıs - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 861848
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 3.145.178.157
 Toplam Kategori: 4
 Toplam Blog: 385
 Toplam Yorum: 316
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 1

Etiket Bulutu

African Mango Ahiret Akıl Altın Çörek Altın Ekmek ana Anne Arıza Aşk Baba Banka Bayan Bebek Bilgi Bilgisayar Bip Bisiklet Borç Boşanma Burs Cehennem Cennet Clavis Clavis Panax Cömertlik Çocuk Damat Dedi Dedikodu Deneyim Depresyon Derviş Devlet Din Diploma Doktor Dua Dünya eğitim Ekmek Empati Endişe Erkek Evlilik Excel Ezan Facebook Fakir Gece Geçim Gelin Geri Dönüşüm Kutusu Google Güç Saygı Güzel Hakaret Hasta Hayat Hayırsız Evlat Hediye Helal Horoz Huzur İhtiyar Adam İletişim İman imitasyon İnsanlık İş Yaşamı İyilik Jiroskop Kadın Kanser Kavga Kaynana Kaza Kazanç KB5000802 KB5001567 Kıskançlık kız Kilo Klavis Panax Komşu Korku Kömür köy Küsmek Lisans Makarna Melek Mobile Motivasyon Mutluluk Okul Oy Ödev Öfke Öğretmek Öğretmen Öğüt Ön Yargı Para Pişmanlık Power Editör Powerball Profesyonellik Reklam Replika Reset Ressam Rızk Sabır Sadaka Sandık Sarhoş Seçim Sevgi Sevmek Sıkıntı Signal Simit Soygun Stres Şişmanlık Telefon Telegram TimeLine UAC Uyku Uyumak Üzüntü Whatsapp Windows Windows 10 Yalan Yaratıcılık Yaratmak Yardım Yardımlaşma Zaman Tüneli Zengin Zihin Zindan

Blog

RSS Takip Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 3037
Hayat Seçimlerden İbarettir

Kerâmet sende olsaydı... Benim burada olduğumu nereden anladınız?

Çevresindekilerin çok sevdiği insanlardan biriydi. Keyfi her zaman yerindeydi. Her zaman söyleyecek olumlu birşey bulurdu. Hatta bazen etrafındakileri çıldırtırdı bile, bu adam, bu halde nasıl bu kadar iyimser olabiliyor diye. Birisi nasıl olduğunu sorarsa "Bomba gibiyim" diye yanıt verirdi hep, "Bomba gibiyim". Alper, bir doğal motivasyoncuydu. Yanında çalışanlardan biri o gün kötü bir günündeyse, Alper yanına koşar, duruma nasıl olumlu bakılacağının anlatırdı. Bu tarzı fena halde düşündürüyordu beni.

Birgün Alper'e gittim.

- "Anlayamıyorum" dedim; "nasıl oluyor da her zaman, her koşulda bu kadar olumlu bir insan olabiliyorsun, nasıl başarıyorsun bunu?

- "Her sabah kalktığımda kendi kendime, Alper, bugün iki seçimin var. Havan ya iyi olacak ya kötü" derim. "Havamın iyi olmasını seçerim. Kötü birşey olduğunda, yine iki seçimim var. Kurban olmak ya da ders almak. Ben başıma gelen kötü şeylerden ders almayı seçerim. Birisi bana birşeylerden şikayete geldiğinde yine iki seçimim var. Şikayetini kabul etmek ya da ona hayatın olumlu yanlarını göstermek. Ben hayatın olumlu yanını seçerim.

- "Yok yahu" diye protesto ettim. " Bu kadar kolay yani" dedim.

- "Evet kolay" dedi Alper. "Hayat seçimlerden ibarettir. Her durumda bir seçim var. Sen her durumda nasıl davranacağını seçersin. Yani sen, hayatı nasıl yaşayacağını seçersin."

Alper'in sözleri beni oldukça etkiledi. Onu uzun yıllar göremedim. Ama hayatımdaki talihsiz olaylara dövünmek yerine, seçim yapmayı tercih ettiğimde hep onu hatırladım. Yıllar sonra Alper'in başına çok tatsız bir olay geldi. Soygun için gelen hırsızlar, paniğe kapılıp Alper'i delik deşik etmişler. Ameliyatı 18 saat sürmüş, haftalarca yoğun bakımda kalmış. Taburcu edildiğinde kurşunların bazıları hala vücudundaymış. Ben onu olaydan 6 ay sonra gördüm.

- Nasılsın diye sorduğumda "bomba gibiyim" dedi. Bomba gibi...

- "Olay sırasında neler düşündün Alper?" dedim.

- "Yerde yatarken iki seçimim var diye düşündüm; ya yaşamayı seçecektim ya da ölümü. Ben yaşamayı seçtim" dedi.

- "Korkmadın mı, şuurunu kaybetmedin mi?"

- "Ambulansla gelen sağlık görevlileri harika insanlardı, ben hep iyileşeceksin, merak etme dediler. Ama acil servisin koridorlarında sedyemi hızla sürerlerken doktorların ve hemşirelerin yüzündeki ifadeyi görünce ilk defa korktum. Bu gözler bana "Bu adam ölmüş" diyordu. Birşeyler yapmazsam biraz sonra ölü bir adam olacaktım gerçekten."

- "Ne yaptın?" diye merakla sordum Alper'e.

- "Kocaman bir hemşire yanıma yaklaştı ve herhangi bir şeye alerjim olup, olmadığını sordu. Evet diye yanıt verdim. Var... Doktorlar ve hemşireler merakla sustular. Derin bir nefes alarak kendimi toparladım ve bağırdım. "Benim kurşunlara alerjim var!" Doktorlar ve hemşireler gülmeye başladılar, tekrar bağırdım... Ben yaşamayı seçtim. Beni bir canlı gibi ameliyat edin, otopsi yapar gibi değil..."

Alper sadece doktorların büyük ustalıkları sayesinde değil, kendi olumlu tavrının büyük katkısı ile yaşadı. Yaşaması bana iyi bir ders oldu. Her gün hayatımızı dolu dolu yaşamayı seçme şansımız ve hakkımız olduğunu ondan öğrendim ve herşeyin kendi seçimimize bağlı olduğunu...

Bu yazıyı okudunuz. Şimdi iki seçiminiz var:

1. Unutup gitmek

2. Unutmadan gitmek.
  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 
» Benzer 5 Konu
 Konu Başlığı Tarih Okunma
 Albrecht Durer' in Muhteşem Hayatı... 6/15/2013 2649
 Buradan Hayatta Atlayamazsınız... 3/9/2015 2615
 Duanın Hayatımızda ki Yeri... 4/8/2020 926
 Dünya Hayatı... 12/20/2016 2788
 Erkeğin Hayatı Nasıl Kararır... 5/25/2010 3405

En Çok Okunanlar Son Yorumlananlar Hakkımda
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (69405)
Facebook Reklam Sorunu ve Reklam Engelleme (64022)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (29531)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (29181)
Lara Fabian-JE T’AIME – Türkan Kürşat (JÖTEM) [Türkçe Çeviri] (25914)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (23896)
Sabır, insana üstün bir ahlak kazandıran... (12873)
Klasik Müzik Dinle (300 tane kadar) (12071)
Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir? (11031)
Küskün Gelin... (10914)
Kaç Saatte Gidebilirim... (2)
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (27)
Google Translate ile Beatbox Yapma (2)
Şeytanın Hilesi... (7)
Neden Lisanslı Yazılım Kullanmalıyız? (1)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (4)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (31)
Ensesi Kalın Kurt... (1)
Bilinçaltı Dünyası (Okunması Gereken Bir Yazı) (6)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (5)
  İçimdeki çocuk bir ergen. Bağımsızlıkla güvenlik duygusu arasında sıkışıp kalmış sanki biraz. Bir yanı eğleniyor, bir yanı isyankar. Bir yanı güvenmek istiyor, bir yanı çekip gitmek. Bir yanı sorumluluk alıyor, diğer yanı serserilik etmeye devam etmek istiyor. Arada kalan ise ben, yani o çocuğun büyümüş hali oluyor. Kolay değil içimdeki çocukla baş etmek. Hele o benim tam anlamıyla b