Menü

Müzik Çalar

Anket

Sitemizden Memnun musunuz?
Evet (%76,4)
Hayır (%11,7)
Yorumsuz (%11,7)

Toplam Oy: 17

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 839748
 Sitede Aktif: 8
 Ip: 3.14.83.223
 Toplam Kategori: 4
 Toplam Blog: 385
 Toplam Yorum: 316
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 1

Etiket Bulutu

African Mango Ahiret Akıl Altın Çörek Altın Ekmek ana Anne Arıza Aşk Baba Banka Bayan Bebek Bilgi Bilgisayar Bip Bisiklet Borç Boşanma Burs Cehennem Cennet Clavis Clavis Panax Cömertlik Çocuk Damat Dedi Dedikodu Deneyim Depresyon Derviş Devlet Din Diploma Doktor Dua Dünya eğitim Ekmek Empati Endişe Erkek Evlilik Excel Ezan Facebook Fakir Gece Geçim Gelin Geri Dönüşüm Kutusu Google Güç Saygı Güzel Hakaret Hasta Hayat Hayırsız Evlat Hediye Helal Horoz Huzur İhtiyar Adam İletişim İman imitasyon İnsanlık İş Yaşamı İyilik Jiroskop Kadın Kanser Kavga Kaynana Kaza Kazanç KB5000802 KB5001567 Kıskançlık kız Kilo Klavis Panax Komşu Korku Kömür köy Küsmek Lisans Makarna Melek Mobile Motivasyon Mutluluk Okul Oy Ödev Öfke Öğretmek Öğretmen Öğüt Ön Yargı Para Pişmanlık Power Editör Powerball Profesyonellik Reklam Replika Reset Ressam Rızk Sabır Sadaka Sandık Sarhoş Seçim Sevgi Sevmek Sıkıntı Signal Simit Soygun Stres Şişmanlık Telefon Telegram TimeLine UAC Uyku Uyumak Üzüntü Whatsapp Windows Windows 10 Yalan Yaratıcılık Yaratmak Yardım Yardımlaşma Zaman Tüneli Zengin Zihin Zindan

Blog

RSS Takip Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 2871
Şans, Hazırlanmış Akıllara İyilik Yapar...

Hayatınızda Vereceğiniz Önemli Kararları İyi Düşünün! Çocuk

     Başarı nasıl elde edilir? Başarı tesadüf müdür? Başarılı insanların bildiği, başarısız insanların bilmediği şey nedir? Hepimiz merak ederiz bu sorularıncevaplarını. Herkesin hayallerinde olan başarı, herkesin hayatında olmaz. Peki ama neden?
 
“Nereye gittiğini bilen insana yol vermek için dünya kenara çekilir.” der David Star JORDAN. Bu cümle aslında başarının ilk basamağı olan hedef belirlemenin en veciz ifadesidir. Evet, “Ne yapmak istiyorum? Nereye gidiyorum? Hedefe neyi koydum?” sorularına cevap verebilirsek, hayatımızda yaşadığımız her şeyin bir anlamı olacaktır. Aynı zamanda bucevaplar, zaman zaman karşılaştığımız zorlukları ve çektiğimiz sıkıntıları ümitsizlik ve yenilgi olarak değil, amaca giden yolda birer gelişme fırsatı olarak görmemizi sağlayacaktır.Okul hayatının ilk yıllarında kendisinde “zeka geriliği” olduğu düşünülen Edison, bu düşünceden yıllar sonra tarihe damga vuracak birçalışmaya imza atmış ve hayatımızı son derece kolaylaştıran bir buluş yapmıştır. Bu dahi insan, amacına ulaşmak için bir rivayete göre tam 3000 deney yapmıştır. 30,40,50,100 değil…tam 3000 deneme.. Ve her başarısız deneyin sonunda kullandığı şu ifade oldukça manidardır:
 
“Lambayı yakamamanın bir yolunu daha buldum.” Ne ümitsizlik, ne yenilgi.. Israrlı ve kararlı bir şekilde hedefe kilitlenme.. Peki ya biz? 3000 kez deneyemeyebiliriz belki ama bu kadar sabırla ve kararlılıkla kilitlendiğimiz bir hedefimiz var mı? Bu hayatı niçin yaşıyoruz? Sabahın erken saatlerinde kalkıp niçinokula geliyoruz? Hayatımızdaki buncasınav, bunca telaş ve zahmet ne için? Bunlara cevap bulabilmişsek, başarı yolunda ilk adımı attık demektir.
 
İkinci adım belirlediğimiz hedefe nasıl gidileceğinin doğru planını yapabilmektir. Günümüzde çok konuşulan “Etkili Zaman Yönetimi ” doğru bir plan için çok önemlidir. Çoğumuz yapacaklarımız için zaman bulamadığımızdan, işlerimizi yetiştiremediğimizden yakınırız. Acaba sahip olduğumuz zamanı iyi değerlendiremiyor olabilir miyiz? Bir Çin atasözünde olduğu gibi, kuyu derin değil de ipimiz kısa olabilir mi? Evet, başarısızlıklarımıza, yapamadıklarımıza dışarıdan sebepler bulmak en kolay yoldur. Bazen gerçekten elimizde olmayan sebepler olabilir ama çoğu zaman işaret parmağımız uzaktaki suçluyu gösterirken diğer üç parmağımızın kendimizi gösterdiğini fark etmeyiz. Bu konuda Harry Truman’ın şu sözüne kulak vermek lazım: “Başarılı insanların hayat hikayelerini okuduğumda, ilk zaferi kendilerine karşı kazandıklarını gördüm.” İşte bu sebeple, sahip olduğumuz zamanı, amacımıza yönelik olarak planlayabilmeli, önceliklerimizi belirleyip mutlaka onlara gerekli zamanı ayırmada kararlı olmalıyız. Zamanın bizi yönetmesine müsaade etmeden biz onu yönetebilmeliyiz. Peki bu nasıl olacak? İşte uzmanlardan birkaç öneri:
 
- Önceliklerinizi belirleyin. Günlük ya da haftalık olarak neleri bitirebileceğinizi gerçekçi olarak planlayın “Şans, Hazırlanmış Akıllara İyilik Yapar” Louis Pasteur ve en önemlilerinden başlayın.
 
- Planlarınız içinde aksamalar olması ihtimaline azıcık pay bırakın.
 
- Kesinlikle başkalarını tatmin etmek
 
için planınızın aksamasına her zaman müsaade etmeyin. Unutmayın, “hayır diyebilmek” önemli bir beceridir.
 
- Zor işlere öncelik verin. Enerjiniz yerindeyken onları bitirmeye çalışın. Sizin için günün en verimli saatini belirleyin. Test çözme, konu tekrarı gibi işlerinizi verimli saatlerde yapmaya çalışın.
 
- Çok önemli gerekçeleriniz olmadıkça işlerinizi ertelemeyin.
 
“Bugün çok yorgunum, yarın daha fazla soru çözer açığı kapatırım.” diye düşünmeyin. Unutmayın, “Ertelemek, pişmanlığın en yakın arkadaşıdır.”
 
Hedef belirledik, planımızı yaptık, zamanı yönetmeyi de öğrendik. Peki geriye ne kaldı? İrademizi kontrol edebilmek.. Evet, belirlediğimiz hedefe de yaptığımız plana da sadık kalmak için güçlü bir irade gerekir. Büyük bir aşkla yola çıkıp daha üçüncü gün yorgun düşer, vazgeçer, ertelersek irademiz yeterince güçlü değil demektir. Hep rastlarız bu örneklere. Diyete başlanır, ertesi gün bırakılır. Spora başlanır, bir hafta bile sürmez. Test çözmek için soru sayıları, hedefler belirlenir. Yarısı bile çözülmez. Bu olumsuz örnekleri yaşamak istemiyorsak irademizi kuvvetlendirmek için mücadele etmeliyiz. Her amaca ulaştığınızda, kararınızda başarılı olduğunuzda kendinizi ödüllendirin. En başta da söylediğimiz gibi, zorlukları, bırakmak için bir engel değil “gelişme fırsatı” olarak görmeye çalışın. Pes etmeye her meylettiğinizde hedefinizi düşünüp kendinizi motive edin. Vazgeçemediğiniz bazı alışkanlıklarınızı, başarı yolunda feda etmekten kaçınmayın. Unutmayın, “Yarınlar, rahatlarına kıyanlarındır.”(Peyami Safa)
 
Ve son söz: Dikkat edin, kazananlar “Çok zor ama mümkün.” derken, kaybedenler “Mümkün ama çok zor.” derler. Kazananlar beynini çalıştırırken kaybedenler daha çok çenesini çalıştırırlar. Kazananlar arasında olmak istiyorsanız işinizi şansa bırakmayın. Çünkü şans, herkese değil hazırlanmış akıllara iyilik yapar. Yani, şans gelip kapınızı çaldığında hazır olmalısınız ki onunla birlikte çıkabilesiniz.
 
Hepinize iyi şanslar diliyorum. Pardon, hepinize güçlü iradeler ve bol motivasyonlu, başarı dolu günler diliyorum..
 
Filiz GÜLTEKİN
 
  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 

En Çok Okunanlar Son Yorumlananlar Hakkımda
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (69387)
Facebook Reklam Sorunu ve Reklam Engelleme (64008)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (29513)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (29164)
Lara Fabian-JE T’AIME – Türkan Kürşat (JÖTEM) [Türkçe Çeviri] (25901)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (23871)
Sabır, insana üstün bir ahlak kazandıran... (12861)
Klasik Müzik Dinle (300 tane kadar) (12059)
Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir? (11018)
Küskün Gelin... (10908)
Kaç Saatte Gidebilirim... (2)
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (27)
Google Translate ile Beatbox Yapma (2)
Şeytanın Hilesi... (7)
Neden Lisanslı Yazılım Kullanmalıyız? (1)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (4)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (31)
Ensesi Kalın Kurt... (1)
Bilinçaltı Dünyası (Okunması Gereken Bir Yazı) (6)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (5)
  İçimdeki çocuk bir ergen. Bağımsızlıkla güvenlik duygusu arasında sıkışıp kalmış sanki biraz. Bir yanı eğleniyor, bir yanı isyankar. Bir yanı güvenmek istiyor, bir yanı çekip gitmek. Bir yanı sorumluluk alıyor, diğer yanı serserilik etmeye devam etmek istiyor. Arada kalan ise ben, yani o çocuğun büyümüş hali oluyor. Kolay değil içimdeki çocukla baş etmek. Hele o benim tam anlamıyla b