Menü

Müzik Çalar

Anket

Sitemizden Memnun musunuz?
Evet (%75)
Hayır (%12,5)
Yorumsuz (%12,5)

Toplam Oy: 16

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 826776
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 3.146.37.35
 Toplam Kategori: 4
 Toplam Blog: 385
 Toplam Yorum: 316
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 1

Etiket Bulutu

African Mango Ahiret Akıl Altın Çörek Altın Ekmek ana Anne Arıza Aşk Baba Banka Bayan Bebek Bilgi Bilgisayar Bip Bisiklet Borç Boşanma Burs Cehennem Cennet Clavis Clavis Panax Cömertlik Çocuk Damat Dedi Dedikodu Deneyim Depresyon Derviş Devlet Din Diploma Doktor Dua Dünya eğitim Ekmek Empati Endişe Erkek Evlilik Excel Ezan Facebook Fakir Gece Geçim Gelin Geri Dönüşüm Kutusu Google Güç Saygı Güzel Hakaret Hasta Hayat Hayırsız Evlat Hediye Helal Horoz Huzur İhtiyar Adam İletişim İman imitasyon İnsanlık İş Yaşamı İyilik Jiroskop Kadın Kanser Kavga Kaynana Kaza Kazanç KB5000802 KB5001567 Kıskançlık kız Kilo Klavis Panax Komşu Korku Kömür köy Küsmek Lisans Makarna Melek Mobile Motivasyon Mutluluk Okul Oy Ödev Öfke Öğretmek Öğretmen Öğüt Ön Yargı Para Pişmanlık Power Editör Powerball Profesyonellik Reklam Replika Reset Ressam Rızk Sabır Sadaka Sandık Sarhoş Seçim Sevgi Sevmek Sıkıntı Signal Simit Soygun Stres Şişmanlık Telefon Telegram TimeLine UAC Uyku Uyumak Üzüntü Whatsapp Windows Windows 10 Yalan Yaratıcılık Yaratmak Yardım Yardımlaşma Zaman Tüneli Zengin Zihin Zindan

Blog

RSS Takip Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 9362
Bilgi İşlemci Kimdir?

Benim doğamda ise sevmek var... Paradigma...

Ekşi Sözlük'e sorduk: Bilgi İşlemci Kimdir?
- Şirketlerin bilgisayar ve bilumum bilgisayar ile alakalı çalışan birimlerine desktek veren departman. bu departman çalışanlarının %90 ı sıyırtık olur geriye kalan yüzde %10 ise ya işe yeni girmiştir yada mülayim, dünya meşgaleleri ile henüz ilgilenmeye başlamamış kişilerdir.

- Eğer bir firmada bilgi işlem departmanında çalışıyorsanız herşeyi bilmek zorundasınız. zira fotokopi makinası, cep telefonunun ayarları, ve hatta üçlü priz yapımına kadar herşey hakkında sorular gelebilir.

- "Acilllllllllll!!!!!!!!!11" konulu bir mailde "x bey çok acil yardımcı olur musunuz mailimiz çalışmıyor!!!" ya da "internetimiz kesildi lütfen yardım!" diye bir e posta alabileceğiniz tek iş kolu.

- Dünyada bu iş koluna bağlı insanların tümü aynı anda 1 günlüğüne işi bırakırsa, musluktan su bile akmaz.

- Çalıştıkları kurumda en aksi müdürlerin bile tatlı dille yaklaştıkları birim. bilirler ki, işine gelirse kısa süre içinde halleder, gelmezse binbir türlü bahane ile sallar durur buradaki çalışan.
(bkz: sırada başka bilgisayarlar var)
(bkz: harddiskiniz yanmış)
(bkz: sistemde genel arıza var)
(bkz: sistem bakımda)

- Hiçbir zaman teşekkür edilmeyen daima küfredilen departman. bir gün olsun sunucularda hiç bir problem yok helal olsun size , süper çalışıyorsunuz diyen olmaz. ama internet bağlantısı kesilse , birinin bilgisayarında herhangi bir problem çıksa yemediğiniz küfür kalmaz.

- Her sorun için bir çözüm üretme merkezi olarak görülen birim. o kadar kolaydır ki bu bölüm için herşey. sadece proje başlığı ile yazılımcının kapısı çalınır. örnek stok optimizasyonu, sevkiyat optimizasyonu. her birinin ayrı bir doktora konusu olduğu ve olayın spesifik hale getirilmesi için analiz yapılması gerektiği zor anlatılır.

- Herşeyi görüp, hiç bir şey söylemeyenlerin çalışabileceği bölüm. çoğu firmada istediğiniz herşeye ulaşabilirsiniz.  Özellikle şirkette yapılan kayıt dışı her şeyi bilirsiniz.  Fakat asla bunları konuşmazsınız habersiz gibi davranırsınız.

- Peygamber sabırlı insanların bölümü. Cayır cayır çalışan bağlantıya, bugün internet çok yavaş diyenlere laf anlatmak ile geçer ömrü hayatları. sanki broadbandle doğdular, su yakıyor bu bağlantı zaten. Açmış torrenti kasıyor bağlantıyı, sonra çok yavaş bağlantı. hadi be hakkaten mi?.

- İşin maddi tarafını bilmeyenler yüzünden, azıcık yavaşlayan web-mail vb hizmetlerden dolayı da suçlu tutulurlar. Sen para mı veriyorsun sunucuya. squirrel maili beğenmez paşalar, aa gmail ne güzelmiş. lan davar oğlu, 1500 kişilik kadro mu var, sana özel mail arayüzü mü geliştirilecek.

Ayrıca hangi laptop iyidir bilmiyorlar kardeşim, gidip rahatsız etmeyin artık adamları.

- Oturttuğunuz, tıkır tıkır işleyen stabil bir sisteminiz varsa size backup almaktan ve kullanıcı problemleriyle uğraşmaktan başka bir iş kalmamış demektir. bundan hareketle asla sermeyin, zira hiç kimse o sistemi o hale getirene kadar çektiklerinizle, ofiste sabahladığınız gecelerle, sırtınızdan akan terle, sisteme bir şey olması halinde yüklenecek olduğunuz sorumlulukla ilgilenmez. ne güzel iş lan, yatiyo bu bilgi işlem der...

  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 
» Benzer 5 Konu
 Konu Başlığı Tarih Okunma
 Bilgi işlemcileri mutlu etmenin yolları 11/4/2010 4664
 İş Arkadaşlarınızı Ne Kadar Tanıyorsunuz? (Geniş Bilgi) 6/15/2012 3033

En Çok Okunanlar Son Yorumlananlar Hakkımda
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (69355)
Facebook Reklam Sorunu ve Reklam Engelleme (63985)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (29493)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (29138)
Lara Fabian-JE T’AIME – Türkan Kürşat (JÖTEM) [Türkçe Çeviri] (25875)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (23840)
Sabır, insana üstün bir ahlak kazandıran... (12843)
Klasik Müzik Dinle (300 tane kadar) (12049)
Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir? (10991)
Küskün Gelin... (10900)
Kaç Saatte Gidebilirim... (2)
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (27)
Google Translate ile Beatbox Yapma (2)
Şeytanın Hilesi... (7)
Neden Lisanslı Yazılım Kullanmalıyız? (1)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (4)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (31)
Ensesi Kalın Kurt... (1)
Bilinçaltı Dünyası (Okunması Gereken Bir Yazı) (6)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (5)
  İçimdeki çocuk bir ergen. Bağımsızlıkla güvenlik duygusu arasında sıkışıp kalmış sanki biraz. Bir yanı eğleniyor, bir yanı isyankar. Bir yanı güvenmek istiyor, bir yanı çekip gitmek. Bir yanı sorumluluk alıyor, diğer yanı serserilik etmeye devam etmek istiyor. Arada kalan ise ben, yani o çocuğun büyümüş hali oluyor. Kolay değil içimdeki çocukla baş etmek. Hele o benim tam anlamıyla b