Menü

Müzik Çalar

Anket

Sitemizden Memnun musunuz?
Evet (%76,4)
Hayır (%11,7)
Yorumsuz (%11,7)

Toplam Oy: 17

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 838976
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 3.21.100.34
 Toplam Kategori: 4
 Toplam Blog: 385
 Toplam Yorum: 316
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 1

Etiket Bulutu

African Mango Ahiret Akıl Altın Çörek Altın Ekmek ana Anne Arıza Aşk Baba Banka Bayan Bebek Bilgi Bilgisayar Bip Bisiklet Borç Boşanma Burs Cehennem Cennet Clavis Clavis Panax Cömertlik Çocuk Damat Dedi Dedikodu Deneyim Depresyon Derviş Devlet Din Diploma Doktor Dua Dünya eğitim Ekmek Empati Endişe Erkek Evlilik Excel Ezan Facebook Fakir Gece Geçim Gelin Geri Dönüşüm Kutusu Google Güç Saygı Güzel Hakaret Hasta Hayat Hayırsız Evlat Hediye Helal Horoz Huzur İhtiyar Adam İletişim İman imitasyon İnsanlık İş Yaşamı İyilik Jiroskop Kadın Kanser Kavga Kaynana Kaza Kazanç KB5000802 KB5001567 Kıskançlık kız Kilo Klavis Panax Komşu Korku Kömür köy Küsmek Lisans Makarna Melek Mobile Motivasyon Mutluluk Okul Oy Ödev Öfke Öğretmek Öğretmen Öğüt Ön Yargı Para Pişmanlık Power Editör Powerball Profesyonellik Reklam Replika Reset Ressam Rızk Sabır Sadaka Sandık Sarhoş Seçim Sevgi Sevmek Sıkıntı Signal Simit Soygun Stres Şişmanlık Telefon Telegram TimeLine UAC Uyku Uyumak Üzüntü Whatsapp Windows Windows 10 Yalan Yaratıcılık Yaratmak Yardım Yardımlaşma Zaman Tüneli Zengin Zihin Zindan

Blog

RSS Takip Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 3488
Saç Dökülmelerine Karşı ve Genel Saç Bakımına Dair Doğal Çözümler

Zayıf Sayısı Artarsa... İnşallah Gelen Benim

     Cildimiz, ellerimiz, vücudumuz gibi saçlarımızın da bakıma ihtiyacı vardır. Gün içinde hava ve diğer faktörlerden en çabuk etkilenen cildimiz, ellerimiz ve saçlarımızdır. Herkes ayrı bir saç yapısına sahiptir. (İnce telli, kuru, yağlı, çabuk kırılan, dökülen, vs.)
 
Saç yapılarına göre uygulanan bakımlara gelince:

     Saç diplerindeki kuruluğu ve kaşıntıyı önlemek için; elma sirkesiyle saçınızı yıkayıp 10-15 dakika bekletin. Kuruluğun ve kaşıntının yok olduğunu göreceksiniz.
 
     Güçlü ve parlak saçlar için; zeytinyağını önerebilirim. Benim en çok kullandığım yöntemdir. En az 15 günde bir saç diplerinize ve uçlarına zeytinyağı sürün ve tarayın. 1-2 saat bekletip, uygun şampuanla yıkayın.
 
     Kepeksiz saçlar için; 1 kaşık balı yarım çay bardağı suyun içinde eritip saç diplerinize uygulayıp 10 dk bekletip durulayın.

     Saçın uzaması için; sabun en etkili yöntemdir. Ayrıca sabun saçın çabuk yağlanmasını engeller. Uzamayan saçlara sahipseniz size doğal sabunlar yada sarımsak şampuanı önerebilirim.

     Saçların kolay taranması ve elektriklenmemesi için; spreyli bir şişenin içine az miktarda saç kremini suyla sulandırıp saçınıza sıkın. Artık saçlarınızın elektriklenmediğini göreceksiniz.

     Saç dökülmeleri için; kekik yağı, zeytinyağı, hint yağı ve kuru mayayla elde edilen karışımı saçınıza sürüp hava almayacak şekilde saçınızı kapatır 2-3 saat beklerseniz ve bu işlemi düzenli olarak yaparsanız (haftada 1) saçlarınızın daha az döküldüğünü fark edeceksiniz.

     Saç gürleştirmek için; jojoba yağını saç diplerinize masaj yaparak uyguladığınızda eskisine oranla saçınızın gürleştiğini ve daha çabuk uzadığını fark edeceksiniz. Jojoba yağının egzama, sedef ve saç biti gibi hastalıklarda da etkili olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
 
     Ayrıca saçınızı yıkarken şampuanı 1 kere sulandırarak kullanın. Eğer sıcak bir ortamdaysanız fönle saçınızı kurutmayınız. Kendi kendine kurumasını bekleyiniz. Çünkü saç en çok nem ihtiyacını bu sırada alır. Saç kremi kullanmak zorunda değilseniz, krem kullanmak yerine saçınızı yıkadıktan sonra bildiğimiz vücut kremini elinizde dağıtır saç uçlarına sürerseniz, saçınız durulanmadığı için daha çok nem almış olur ve bu işlem saçınızın çabuk kırılmasını önler. Saçınızı boyamak yerine papatya yağı kullanıp güneşe çıkarsanız saç renginiz olduğundan 1 ton açılır. Ben koyu renk boyuyorum diyorsanız ayda 1 saç boyatmak yerine bunu 2 ayda bir uygulatmak (yada daha uzun süre) saçınızın daha az yıpranmasını sağlayacaktır.
 
 
  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 

En Çok Okunanlar Son Yorumlananlar Hakkımda
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (69385)
Facebook Reklam Sorunu ve Reklam Engelleme (64007)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (29512)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (29161)
Lara Fabian-JE T’AIME – Türkan Kürşat (JÖTEM) [Türkçe Çeviri] (25897)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (23867)
Sabır, insana üstün bir ahlak kazandıran... (12859)
Klasik Müzik Dinle (300 tane kadar) (12058)
Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir? (11016)
Küskün Gelin... (10907)
Kaç Saatte Gidebilirim... (2)
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (27)
Google Translate ile Beatbox Yapma (2)
Şeytanın Hilesi... (7)
Neden Lisanslı Yazılım Kullanmalıyız? (1)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (4)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (31)
Ensesi Kalın Kurt... (1)
Bilinçaltı Dünyası (Okunması Gereken Bir Yazı) (6)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (5)
  İçimdeki çocuk bir ergen. Bağımsızlıkla güvenlik duygusu arasında sıkışıp kalmış sanki biraz. Bir yanı eğleniyor, bir yanı isyankar. Bir yanı güvenmek istiyor, bir yanı çekip gitmek. Bir yanı sorumluluk alıyor, diğer yanı serserilik etmeye devam etmek istiyor. Arada kalan ise ben, yani o çocuğun büyümüş hali oluyor. Kolay değil içimdeki çocukla baş etmek. Hele o benim tam anlamıyla b