Menü

Müzik Çalar

Anket

Sitemizden Memnun musunuz?
Evet (%75)
Hayır (%12,5)
Yorumsuz (%12,5)

Toplam Oy: 16

Tüm Anketler

Takvim

« Mart - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 790305
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 18.233.223.189
 Toplam Kategori: 4
 Toplam Blog: 385
 Toplam Yorum: 316
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 1

Etiket Bulutu

African Mango Ahiret Akıl Altın Çörek Altın Ekmek ana Anne Arıza Aşk Baba Banka Bayan Bebek Bilgi Bilgisayar Bip Bisiklet Borç Boşanma Burs Cehennem Cennet Clavis Clavis Panax Cömertlik Çocuk Damat Dedi Dedikodu Deneyim Depresyon Derviş Devlet Din Diploma Doktor Dua Dünya eğitim Ekmek Empati Endişe Erkek Evlilik Excel Ezan Facebook Fakir Gece Geçim Gelin Geri Dönüşüm Kutusu Google Güç Saygı Güzel Hakaret Hasta Hayat Hayırsız Evlat Hediye Helal Horoz Huzur İhtiyar Adam İletişim İman imitasyon İnsanlık İş Yaşamı İyilik Jiroskop Kadın Kanser Kavga Kaynana Kaza Kazanç KB5000802 KB5001567 Kıskançlık kız Kilo Klavis Panax Komşu Korku Kömür köy Küsmek Lisans Makarna Melek Mobile Motivasyon Mutluluk Okul Oy Ödev Öfke Öğretmek Öğretmen Öğüt Ön Yargı Para Pişmanlık Power Editör Powerball Profesyonellik Reklam Replika Reset Ressam Rızk Sabır Sadaka Sandık Sarhoş Seçim Sevgi Sevmek Sıkıntı Signal Simit Soygun Stres Şişmanlık Telefon Telegram TimeLine UAC Uyku Uyumak Üzüntü Whatsapp Windows Windows 10 Yalan Yaratıcılık Yaratmak Yardım Yardımlaşma Zaman Tüneli Zengin Zihin Zindan

Blog

RSS Takip Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 5753
Yıllar Sonra...

Küskün Gelin... Erkeğin Hayatı Nasıl Kararır...

Mine hanımın gözleri yerdeydi.
İşte uzun bir ayrılıktan sonra yine karşındayım. Bana kırgın olduğunu biliyorum. Ne zamandır yanına gelemedim. Gelemedim; çünkü hem gelmeye yüzüm yoktu, hem geçmişle yüzleşmeden gelmek istemedim. Artık her şey halloldu. Bugün itiraf günü.

Mine hanım yutkundu, söze nerden başlayacağını bilemez gibiydi.

Seninle yaşadığımız yirmi yıllık evlilikten sonra aramıza giren ayrılık aklımı başıma getirdi. Şimdi sana her şeyi anlatacağım. Neden sevgine karşılık vermediğimi, yanındayken dalıp giden gözlerimin sebebini öğreneceksin bugün. Sen affedecek misin beni bilmiyorum ama sen affetsen de affetmesen de ben kendimi asla affetmeyeceğim.

Gözlerine ani bir sel baskını gibi hücum eden yaşlar bir süre konuşmasına engel oldu. Sakinleşince yeniden konuşmaya başladı.

Bundan 21 yıl önce başladı her şey. 19 yaşındaydım. Benim gelin çıktığım yeşil renkli evde oturuyorduk. Tam bir çevre dostu olan babam, o yıl evimizi açık yeşile boyamıştı. Evimizin önünden geçenler bizim bahçedeki rengârenk açmış çiçeklere bakmaktan, durup hanımelililerin, güllerin mis gibi kokusunu koklamaktan kendilerini alıkoyamıyorlardı.

O yaz komşumuz Ayşe teyze ölünce çocukları evi kiraya verdiler. İşte nolduysa o zaman oldu. Kiracının askerden yeni gelmiş olan çok yakışıklı bir oğlu vardı. Bahçede, balkonda konuşurken birbirimize tutulduk. 6 ay kadar görüştük. Bazen çay bahçesinde buluşuyor, evlenince kaç çocuğumuz olacağından bahsediyorduk. Bir gün ailece gelip evimize beni istediler. Babam düşünelim, kızında bir fikrini alalım bile demeden cevabını hemen verdi. "Hiç mümkün değil. Olmaz" dedi. Onlar gidince de hayır deme sebebini açıkladı. Fehmi’yi iki kere yere tükürürken, 1 defada sigara paketini yola atarken görmüş. Çevreye saygısı olmayanın insana da saygısı olmazmış. Fehmi’ye kaçalım dedim. Fehmi kabul etmedi. Küsüştük ayrıldık.

1 ay sonra babam bahçeyi göstermek bahanesiyle seni görmem için eve davet etti. Sen gidince de bir güzel seni övdü. "Çevre derneğinde gönüllü çalışıyor. Efendi,  terbiyeli, çalışıyor. Tam evlenilecek adam" dedi. O zamanlar aklımda hala Fehmi’de olduğu için ilgilenmedim seninle. Babam kararını vermişti. Beni sana verdi. Bende Fehmi’ye kızgın olduğum için kabul ettim. Gözüm komşuda ağlayarak çıktım ana evinden.

Sen iyi bir eştin. Bana çok iyi davrandın. Ama ben kıymetini bilemedim. Aklım Fehmi’deydi. Sık sık annemlere gider 1 saniye bile olsun onu görebilmek için balkondan içeri girmezdim. Fakat 1 yıl sonra oda evlendi. Başka bir şehre yerleşti. Ailesi de oturdukları ev satılınca evi boşaltıp başka yere taşındılar. Yıllar geçti. Ama içimdeki ona olan sevgi küllendi ama hiç sönmedi. Ya da ben istemedim sönmesini. Evde gündüzleri sigaramı yakar ayrılık müzikleri dinlerdim hep. O yüzden senin sevgine karşılık veremedim. "Seni Seviyorum" derdin ama ben bir kere bile olsun "Ben de" demedim. Biliyorum hep sen bunu benden duymak için hayatını verirdin. Ama ben sana hiç söylemedim.

Sen gittikten bir yıl sonra ondan haber aldım. Yıllar önceki gibi aynı çay bahçesinde buluştuk. Konuştuk. Karısından ayrılmış. Yalnız başına yaşıyormuş. Bende yalnız olunca hiç düşünmeden evlendik.

Mutluluğum kısa sürdü. Hem de çok kısa. Evliliğimin daha ilk gününde hayal kırıklığına uğradım. Benim hayallerimdeki romantik prensim aslında kaba, bencil bir adammış. 20 yıllık bir aşk anında sönüverdi. Evliliğe de ancak 1–2 ay dayandım.

Mine hanım yeniden ağlamaya başladı. Sakinleşince devam etti.

Senin kıymetini, ne kadar harika biri olduğunu o zaman anladım. Bir hayal uğruna senin ve sevginin kıymetini bilemedim. Bunları söylemek için geç kaldım biliyorum. Sen bana ve 2 çocuğumuza her zaman iyi bir eş ve iyi bir baba oldun. Her zaman bize çok değer verdin. Şimdi seni çok arıyorum.

Mine hanım yere çömeldi.

Bugün buraya aslında bir tek şey için, seni sevdiğimi söylemek için geldim. "Seni Seviyorum. Çok ama çok Seviyorum." beni affet... Sen affetsen de ben kendimi affetmeyeceğim. Ama sen beni affet.

Sonra kocasının kabri üzerine kapanıp hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Başını kaldırdığında kabrin toprakları gözyaşından sırılsıklam olmuştu. Yanında getirdiği bir gülfidanını dikti. Ve sessizce kabristanı terk etti.


Etiketler: Pişmanlık,  Kadın,  
  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 
» Benzer 5 Konu
 Konu Başlığı Tarih Okunma
 İnsanlık Daha Yaşıyorken, Yıllar Önce... 11/22/2020 670
 Nice Yıllara... 9/4/2013 3018

En Çok Okunanlar Son Yorumlananlar Hakkımda
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (69296)
Facebook Reklam Sorunu ve Reklam Engelleme (63944)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (29434)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (29079)
Lara Fabian-JE T’AIME – Türkan Kürşat (JÖTEM) [Türkçe Çeviri] (25836)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (23775)
Sabır, insana üstün bir ahlak kazandıran... (12802)
Klasik Müzik Dinle (300 tane kadar) (12033)
Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir? (10945)
Küskün Gelin... (10887)
Kaç Saatte Gidebilirim... (2)
Hiberfil.sys dosyası nedir? Nasıl silinir? (27)
Google Translate ile Beatbox Yapma (2)
Şeytanın Hilesi... (7)
Neden Lisanslı Yazılım Kullanmalıyız? (1)
Excel Dosyanız Yavaş Çalışıyorsa... (4)
Windows 8 Masaüstüne Geri Dönüşüm Kutusunu Getirmek (31)
Ensesi Kalın Kurt... (1)
Bilinçaltı Dünyası (Okunması Gereken Bir Yazı) (6)
İşyerinden İzin Alma Taktikleri (5)
  İçimdeki çocuk bir ergen. Bağımsızlıkla güvenlik duygusu arasında sıkışıp kalmış sanki biraz. Bir yanı eğleniyor, bir yanı isyankar. Bir yanı güvenmek istiyor, bir yanı çekip gitmek. Bir yanı sorumluluk alıyor, diğer yanı serserilik etmeye devam etmek istiyor. Arada kalan ise ben, yani o çocuğun büyümüş hali oluyor. Kolay değil içimdeki çocukla baş etmek. Hele o benim tam anlamıyla b